Soluții de combatere a marginalizării prin măsuri inovative sociale

Obiective turistice

Comuna Bistreț este renumită pentru turism și pescuitul sportiv, aria protejată din această zonă amintind de Delta Dunării.

Pilonul central al activitatii culturale din comuna Bistret il constituie Caminul Cultural, care are in componenta sa o biblioteca comunala cu un numar de 7500 volume. In cadrul Caminului Cultural Bistret se organizeaza o serie de manifectari cultural artisctice (serbari scolare spectacole de divertisment pentru copii si tineri etc.)

In afara Caminului Cultural, comuna Bistret detine si alte monumente culturale reprezentative:

  • Monument comemorativ inchinat eroilor cazuti in I si al II - lea razboi mondial situat in centrul comunei.
  • Biserica "Sfantul Nicolae si Sf. Arhanghel Mihail (1832) amplasta in zona centrala a localitatii proprietate privata cu patru salariati dinter care doi preoti.
  • Biserica "Izvorul Tamaduirii" ampalasata in centrul satului Bistretu - Nou, proprietate privata cu un salariat.
  • Biserica "Sfantul Mihail si Gavril" este amplasata in satul Plosca, proprietate privata cu un salariat.
  • Cetatea romana tarzie de la Bistret.
Proiect cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Capital Uman 2014 – 2020 Axa prioritară 4: „Incluziunea socială și combaterea sărăciei” Titlul proiectului: „Soluții de combatere a marginalizării prin măsuri inovative sociale” ID proiect: POCU/20/4/2/101947 Beneficiar: Comuna Bistreț, Județul Dolj Conţinutul acestor materiale aferente site-ului nu reprezintă obligatoriu poziţia oficială a Uniunii Europene sau a Guvernului României. Pentru informatii detaliate despre celelalte programe cofinantate de Uniunea Europeana, vizitati www.fonduri-ue.ro

Please publish modules in offcanvas position.